Vyberte si šperk podle typu obličeje

Každá z nás to zná. Vybíráme si šperky podle barvy, stylu, nebo podle toho, co aktuálně letí a musíme tuto vychytávku mít i my. Důležitá věc, na kterou však zapomínáme je i samotná zkouška, zda se nám náušnice či náhrdelník hodí k obličeji. Jelikož mají šperky odpradávna korunovat naši krásu, přečtěte si, jaký typ šperků by ste měli volit k Vašemu typu obličeje. Od této chvíle bude Vaše ruka při výběru šperků vedena správným směrem a vy budete sbírat obdivné pochvaly od okolí.

Úvodem přineseme trochu teorie. Obličeje se většinou dělí na oválnou, kulatou, srdeční nebo podlouhlou.

                                                      Vyberte si šperk podle typu obličeje

Identifikujte svůj typ obličeje:

Prvým krokom je správne si určiť typ vašej tváre. Nato aby ste dobre odhalili kontúry tváre si zopnite vlasy do copu. Urobte si z blízkej vzdialenosti fotografiu svojej tváre pomocou selfie alebo požiadajte niekoho vo svojom okolí. Fotografiu si vytlačte a obtiahnite  ceruzkou línie vašej tváre popod vlasy. Porovnajte obkreslený tvar s našou šablónou a nájdite ten, ktorému sa najviac podobáte.

Prvním krokem je správně si určit typ vašeho obličeje. Nato abyste dobře odhalili kontury obličeje si sepněte vlasy do culíku. Udělejte si z blízké vzdálenosti fotografii své tváře pomocí selfie nebo požádejte někoho ve svém okolí. Fotografii si vytiskněte a obtáhněte tužkou linie vašeho obličeje pod vlasy. Porovnejte obkresleného tvar s naší šablonou a najděte ten, kterému se nejvíce podobáte.

Kulatý obličej – Cameron Diaz

Okrúhla tvár – Cameron Diaz

Kulatý obličej je zaoblený souměrně, takže měří stejně na všechny strany od středu obličeje. Cílem šperku u tohoto typu obličeje je kromě zkrášlení hlavně optické prodloužení obličeje. Kulatý obličej má například Cameron Diaz. Pokud vybíráte náušnice pro kulatý obličej, zvolte dlouhé a tenké kousky. Ať už vsadíte na kapky, visící řetízky, je to vždy správná volba. S kulatým typem obličeje se však vyvarujte kruhových náušnic. Opticky prodloužit tvář můžete také pomocí náhrdelníku. Jak? Jednoduchý náhrdelník s jedním výrazným přívěskem v kombinaci s visícími náušnicemi vytváří tvar „V“, čímž se zaostřuje pozornost níže na oblast krku a obličej působí prodloužene. Masivní náhrdelník nebo trendovým chokers náhrdelníky se pro oválný obličej nedoporučují. Inspiraci naleznete zde.

Oválný obličej – Jessica Alba

Oválna tvár – Jessica Alba

Oválný obličej se považuje za dokonalý typ obličeje. Pokud máte oválný obličej, můžete si vybrat jakýkoliv typ náušnic. Ať už sáhnete po kruzích, visících, drobných nebo trojúhelníkových náušnicích, nikdy to není krok vedle. Samozřejmě, je dobré brát ohled na poměr velikosti obličeje a náušnic, aby velké kousky nepůsobily rušivě. Pokud preferujete nošení náhrdelníků, váš typ obličeje poskytuje velký prostor k experimentování. Důležité je vhodně zkombinovat typ výstřihu oblečení a náhrdelníku. K roláku zda zapnuté košili je vhodné doplnit výrazný, masivní náhrdelník, obepínající límec, do šatů s výstřihem ve tvaru „V“ je zase vhodnější zvolit prodlouženou řetízek s přívěskem. Pohrajte si s vlastní fantazií a vyzkoušejte, co vám nejvíce sedne. Inspiraci naleznete zde, nebo zde.

Tvář ve tvaru srdce – Jennifer Love Hewitt

Obdĺžniková tvár – Sarah Jessica Parker

Tvář ve tvaru srdce je charakteristická širokým čelem a úzkou bradou. Horní část obličeje je obvykle zaoblená na okrajích, ale brada má ostré rysy. Pokud máte obličej ve tvaru srdce, potřebujete šperky opticky zúžit čelo a rozšířit kontury brady. Pokud preferujete náušnice, určitě sáhněte po širokých, trojúhelníkových tvarech visacích náušnic. Opticky tím přitáhnete pozornost do linie sáňky, čímž bude vaše tvář působit souměrně. Dlouhým, úzkým náušnicím byste se měli vyhnout obloukem. Pokud preferujete náhrdelníky, vyplatí se vám pořídit si dlouhé vícevrstvé řetízky nebo obepnuté chokers náhrdelníky, které opticky zkrátí délku brady.

Obdélníková tvář – Sarah Jessica Parker

Tvár v tvare srdca - Jennifer Love Hewitt

Podlouhlá tvář je, jak to již z názvu vyplývá, více delší než široká. Šperky vám v případě tohoto typu obličeje pomohou opticky zkrátit délku obličeje a zjemnit ostré kontury obličeje po stranách. Dámy s podlouhlou tváří si mohou dovolit výstřednost. Nejideálnější jsou velké, odvážné styly náušnic, které rozšiřují obličej a pomáhají zamaskovat délku obličeje. Tak jako platí v životě, že protiklady se přitahují, tak obdélníková tvář si k sobě žádá velké oblouky, široké vzory a trojúhelníky. Z náhrdelníků byste si měli vybírat náhrdelníky podle toho, jak dlouhý krk máte. Můžete vyzkoušet déle, vícevrstvé náhrdelníky ale i kratší, ve tvaru písmene U. Pro inspiraci kliniknite zde, nebo zde.

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Mohlo by se Vám také líbit